Trecerea la ora de vară, în 2022 va putea fi interzisă în unele țări. Această decizie a fost luată, după ce s-a constatat că schimbarea ceasurilor cu o oră înainte nu aduce chiar atât de multe beneficii. Totodată, SUA au adoptat o măsură care permanentizează fusul orar specific orei de vară.
Toate statele din Uniunea Europeană au opțiunea de a renunța la schimbarea orei, potrivit oficialilor Comisiei Europene. Momentan nu se știe dacă anul viitor țările europene vor mai face trecerea la ora de vară.
CITEȘTE ȘI: ORA DE VARĂ 2022. CUM NE INFLUENȚEAZĂ SĂNĂTATEA SCHIMBAREA OREI
Ora de vară ar putea deveni permanentă în Statele Unite ale Americii. Senatul a adoptat un proiect de lege care ar putea face trecerea la ora de vară să devină definitivă pe întreg teritoriul american cu unanimitate de voturi. Inițiativa ar trebui să mai treacă de Cameră și să fie semnată de președintele Joe Biden pentru a deveni lege.
Dacă proiectul va trece și de Congres, iar legea va fi promulgată, asta ar însemna că nu va mai fi nevoie ca ceasurile să fie date înapoi sau înainte cu o oră, în fiecare an.
Senatorul republican Marco Rubio din Florida, unul dintre susținătorii proiectului, a declarat pentru CNN că nu are nicio asigurare că va fi luată în discuție de către Cameră, dar „este o idee căreia i-a venit timpul să fie pusă în practică”.
Mai mult, senatoarea democrată Kyrsten Sinema, care prezida în momentul examinării proiectului de lege și care reprezintă Arizona, un stat care nu respectă ora de vară 2022, a putut fi auzită la microfon spunând ”Ooh, îmi place (ideea – n.r.)”. În urma adoptării inițiativei de către Senat, ea s-a exprimat: ”Da!”.
Momentan, în România se respectă trecerea la ora de vară, respectiv ora de iarnă. Ceasurile se vor da înainte în ultimul weekend din luna martie. Mai exact, se va întâmpla în noaptea de 26 spre 27 martie, când ora 03.00 va deveni ora 04.00.
VEZI ȘI: ALIMENTELE CARE NU EXPIRĂ NICIODATĂ. POT FI CONSUMATE ȘI PESTE 20 DE ANI